קדיש ואזכרה על אב או אם בשנה מעוברת

שאלה:

אמי ז"ל נפטרה ב-י באדר תש"ע, לפני 11 חודשים. מאחר ואנו בשנה מעוברת (אדר א' ואדר ב') אני מבקשת לדעת:
א) ההפסקה של שבוע באמירת הקדיש צריכה להתחיל מהיום, כלומר בשבוע הראשון של החודש השנים עשר, או בשבוע הראשון של חודש השלושה-עשר.(בגלל השנה המעוברת).
ב) יום השנה לפקוד את הקבר צריך להיות בתום 12 חודשים או בתום 13 חודשים בגלל השנה המעוברת.
ג) הלימוד והסעודה של יום האזכרה צריך להיות בתום 12 חודשים או בתום 13 חודשים.

– אם יש לכך חשיבות- המוצא הוא ספרדי.
אנא, תשובתכם המהירה ובתודה מראש.

תשובה:

א. הפסקת הקדיש היא בסוף החודש ה-11 ולא בסוף החודש ה-12, יש שנהגו להפסיק בשבוע הראשון של החודש ה-12 ובשאר החודש לומר קדיש אך אין אומרים בשנה מעוברת בחודש ה-13 כל עיקר.

ב. עולים לקבר גם בסוף החודש ה-11 וגם ביום הזיכרון [באדר ב'].

ג. עורכים סעודת אזכרה גם במלאת 11 חודש וגם במלאת 12 חודש, ויש שנהגו לערוך גם ביום השנה באדר ב, ותבוא עליהם ברכת הטוב.

מקורות:

עי' ילקוט יוסף הל' אבילות סי' ל סעיף ג ובהערות שם.