כוונה המעכבת בתפילין

בס"ד
שלום עליכם

אני בשנה וחצי האחרונות חזרתי להניח תפילין ובשבועים האחרונים קצת הידרדרתי ולא הנחתי אני מקווה בעזרת ה להתחיל להניח שוב. השאלה שלי היא: מהי הכוונה בתפילין זה שזה נגד הלב ונגד המוח, אני מבין שזה בא לטהר את האיברים האלו, אבל מה הכוונה שבתפילין, אני שמעתי שאדם שמניח תפילין בלי לדעת את הכוונה זה כמו אבנים דוממות, אני רוצה להבין את הכוונה מיסודה,

אשמח לתשובה תודה רבה ובשורות טובות.

תשובה:

א. עיקר הכוונה המעכבת במצות תפילין היא שכשמניח תפילין ידע ש"אני מקיים מצות בוראי שציווני להניח תפילין", וזה מה ששמעת שמי שלא מכוין זה כאבנים.

ב. מעבר לכוונה עיקרית זו, ישנה תוספת לכוונה שהתפילין הם מורים על אחדות ה' שהוא האחד יחיד ומיוחד שברא ומהוה כל רגע את העולם, ושה' ציוונו להניח כנגד הלב, כדי לשעבד תאוות הלב, וכנגד המח כדי לשעבד את מחשבותינו לעבודת ה', ושהתפילין הם מצוה "זכר ליציאת מצרים".

מקורות:

טור או"ח סי' כה, שו"ע שם סעיף ה, ומשנה ברורה ס"ק טו.