מגורים ללא חופה וקידושין

חברתי גרושה מזה 20 שנה
ברוך ה' היא מתחזקת והולכת לשיעורי תורה ולהרצאות של רבנים.
יש לה הצעה לזוגיות עם אדם שומר מצוות אך הוא לא מוכן להינשא אלא שיחיו יחד.
האם לפי הלכה זה מותר או זה חטא והאם ניתן להינשא דרך רב או הסכם נישואים לא ברבנות ואיך אפשר להינשא לפי ההלכה ולא דרך הרבנות.

תודה
יהודית

תשובה:

אסור "לחיות יחד", ללא חופה וקידושין, ויש בזה איסור חמור, כמו כן הגם הנושא אשה בחופה וקידושין לא דרך הרבנות האשה דינה כנשואה, אולם אין לעשות כן מכל וכל, כיון שיכול לגרום משום כך בעיות גדולות, ולכן אינני מכיר רב בעל אחריות שיעשה כן.

מקורות:

שו"ע אבן העזר סי' כו ס"א.