ניפוי קמח מלא

איך מנפים קמח מלא , שיפון וכדומה שלא עוברים בנפה הרגילה?

תשובה:

ניתן להשיג כיום בכל חנות קמח מלא מנופה באריזת וואקום או בקירור. כמו"כ קיימת נפה אוטומטית חשמלית המנפה גם קמח מחיטה מלאה. כאשר לא ניתן להשיג נפה זו ולא קמח מנופה, ניתן לשטוח את הקמח על גבי נייר לבן ולהניחו מול השמש, למשך 5 דקות. בשלב ראשון יש להתבונן באם ישנם חרקים בקמח, בשלב שני יש להגביה את הנייר ולתת לקמח להישפך ממנו בעדינות, כעת יש להתבונן באם אין תולעים לבנות דבוקות על הנייר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    ניתן כיום לרכוש בכל רשתות השיווק במחיר שווה לכל נפש קמח מלא 100% שניתן לנפותו ע"פ הנחיות הבד"ץ של העדה החרדית. הקמח נקרא קמח חיטה מלא 100% -שטיבל 6.

  2. קניתי לא מזמן קמח מלא של חברת נפלאות, מנופה ובחותמת בד"ץ, במחיר שפוי והגיוני, (בסניף יש חסד הסמוך לביתי, 3 ק"ג בפחות מ – 20 ש"ח) נהנתי מאוד, ואני ממליצה בחום.