דם על נייר קינוח

שאלה:

אתמול טבלתי במקווה אחרי 7 ימים נקים .
היום גיליתי בנייר טואלט דם.
יש לציין שבנייר בלבד.
אני לוקחת גלולות קבוע והשבוע הייתי חולה ושתיתי אנטיביוטיקה.
האם יש קשר ובגלל זה יש דימום האם אני טמאה?
אשמח לתשובה מהירה

תשובה:

אם קינחת רק פעם אחת וראית דם אין בזה בעיה, אולם אם קינחת וראית דם ומשום כך קינחת את עצמך פעם נוספת כדי לראות אם יש עוד דם והיה דם יותר משיעור כגריס [קצת יותר מגודל של מטבע שקל], יש להראות את המראה לרב כדי לראות אם זה דם ממש או לא.

לפעמים מחמת האנטיביוטיקה יש פטריה במקום וזו סיבת הדם וצריך להיבדק ע"י אחות כדי לראות אם אכן יש שם פטריה, ואזי אפילו אם יש יותר מכגריס הינך טהורה.

לפעמים סיבת הדימום היא נטילת כדורי המניעה, [סרזט/צרזט, ידוע כעושה בעיות בנושא כתמים].

מקורות:

קינוח דינו ככתמים גם לאחר הטלת מי רגלים, כן דעת רוב הפוסקים דלא כשיטת החוו"ד שמחמיר בזה, [הגם שבשיעורי שבה"ל ועל כן אם היה על גבי נייר דינו שאינו מטמא כיון שאין הנייר מקבל טומאה [ולא כשיטת הסד"ט שדעתו שאם נמצא על נייר שמחזיקו ביד שדינו כמקבל טומאה], במקרה והיה קינוח שני, הרי הכתם נמצא על הבשר ולא על הנייר ומשום כך דינו ככתם רגיל ותלוי בשיעור כגריס, כהכרעת רוב הפוסקים בדין כתם על בשרו שמטמא רק בכגריס.