עלון מיסיונרי ובו מוזכר שם ה'

שאלה:

שלום רב,

במהלך השבת מצאתי עלון של של מי שמכונים היהודים המשייחים, או יהודים שמאמינים בישו. בעלון מעורבבים טקסטים מהתנ"ך ומהברית החדשה, ושם השם מוזכר שם רבות. ברצוני לדעת אם זריקת עלון זה לפח מהווה חילול השם, מאחר ושמו מוזכר וכתוב שם במפורש כמעט בכל דף. מה עליי לעשות עם עלון זה?

תשובה:

דין עלונים אלו בפרט אם כתובים בהם אפילו תנ"ך, וכל שכן אם יש בזה גם מאמרים מהאוון-גליון, כדין ספר שכתבו מין ודינו לשריפה, והזריז נשכר.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רפא ס"א [וע"ש בדברי הפוסקים, שלגבי תפילין יש אומרים שיגנז משום שבוודאי נעשה לצורך ישראל, אבל תנ"ך נעשה לצורך אמונתו ולכן ישרף], וכן מבואר במפורש בשו"ת אגרות משה (יו"ד ח"א סי' קעב) ובשו"ת בצל החכמה (ח"ג סי' קיג) שאפילו שהספרים נדפסים בדפוס ולא ידוע אם המדפיס עצמו הוא מין, אך כיון שתכלית ההדפסה הוא להעביר על הדת, ולהרבות את השקר באמונת אותו האיש ימ"ש לכן דינו שישרף, ומש"כ בשו"ת שבות יעקב (ח"א סי' טו) דמצילין ספרים שנדפסו ע"י הנכרים, משום שנעשו כתיקון ספרים שלנו, ונעשו לצורך לימוד ישראל כדת ישראל, אבל גם לדעתו פשוט שאם כתבו ע"מ להעביר ישראל על דתו, אחת דתו להישרף.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השואל כתב שהוא מצא אותם בשבת.
    בשבת אסור לשרוף או לקרוע אותם, וגם לכאורה הם מוקצה מדין איסורי הנאה.
    אז מה צריך לעשות?