לא עליך המלאכה לגמור

שלום למאן דבעי,אני בת…..
ב"ה זכיתי בשנה האחרונה להתחזק במדרשה בירושלים והגיע העת לצאת לשידוכים…פניתי יחד עם הרבנית לרב שמשדך מהישיבה הסמוכה והכל התנהל כרגיל אך השידוכים לא עלו יפה,השידוך האחרון שהוא הציע לי ביקשתי ממנו לא לספר לאף אחד עד שלפחות יעברו בשלום 2-3 פגישות כפי שנאמר בתורה"כל הסמוי מהעין שרויה בו הברכה" ועשיתי כך בהסכמתו של הרב אך לצערי הרבנית נפגעה וטענה שיש במדרשה הנהגה ברורה וזה לא מקובל ואז נוצר מצב של ריב ומחלוקת גדולה בין 2 הרבנים וכרגע יש ביניהם נתק רע לי עם זה מאוד מה הרב מציע לעשות?האם זה תיקון שלי שזה קרה דווקא סמוך אליי?או שמא נהגתי לא נכון?מה עליי לעשות בכיתי המון בכותל כלום לא עזר וסה"כ הכוונה הייתה טובה…לשמח את הרבנית. אני מאוד רוצה שבע"ה הקשר בין הרב לרבנית יחודש מה ניתן לעשות?זה ממש מצער אותי!!!בברכה,ש

תשובה:

אין שום ספק שאת נמצאת בסיטואציה לא פשוטה, הרבנית כועסת על הרב, על מעשה שאת עשית.

אך עצרי נא רגע,

נשמי עמוק, וחשבי,

האם זה באמת קשור אלי? האם אני יכולה לקחת את האחריות על האושר של כל הסובבים אותי?

הן הרב והן הרבנית הינם אנשים בוגרים שמקבלים החלטות שונות בחיים, ואם כרגע לאור הנסיבות שקרו הם החליטו להפסיק את שיתוף הפעולה ביניהם זו זכותם, ואולי הקושי שלך זה להתמודד עם עצמך במצב, עם תחושות האשמה שאת לוקחת על עצמך (שלא בצדק).

הבה לא נשכח את אחד מיסודות היהדות וכפי שמובא בנוסח שלוש עשרה עיקרים המודפס בסוף תפילת שחרית בסידורי האשכנזים "אני מאמין באמונה שלמה, שהבורא יתברך שמו וכו', והוא "לבדו" עשה ועושה ויעשה לכל המעשים". זו לא "את" שם, אם כך תרגישי יתכן ואז תצליחי לנסות להגיע למקומו של אהרן הכהן של אוהב ורודף שלום ולנסות לפשר ולהרגיע בין הצדדים.

בהצלחה רבה.

הרב יהודה ליב אוירבך

מנהל ואחראי המוקד הטלפוני של ארגון "בינת הלב",

מפקח ארצי במרכזי הטיפול של "מרכז החינוך"

טל. 02,6587003

נייד. 052,7643333

פקס. 02,6587006