האם הלשנה זה לשון הרע

שאלה:

שלום,
השאלה שלי היא כזאת- שמעתי ממישהי שאמרו עליי דבר כלשהו. האם מותר לה לומר לי מי אמר את הדבר הזה? האם זה נחשב ללשון הרע?
תודה מראש.

תשובה:

כן, ולכן יהיה מותר לה לומר לך רק לפי התנאים שמותר לספר לשון הרע, ורק באופן שיהיה תועלת חיובית דהיינו שלא יגרם מחלוקת נוספת על כך שהיה ויהיה אפשר לתקן את העוול.

לכן הטוב ביותר לבקש מאותה אחת שתלך לזאת שסיפרה עלייך ותודיע לה שנודע לך שדיברו עלייך ואינך יודעת מי זו ושעליה לבקש ממך סליחתך.