מקוה והשתתפות בת בנשואי גרושה

שאלה:

ערב טוב,
בני עומד לשאת אשה גרושה ולה בת קטנה בת 3.5 שנים. השאלות המתבקשות הן:
1.האם מותר לבת הקטנה לקחת חלק בחתונה ובחופה?
2.האם הכלה צריכה ללכת שוב למקווה?
תודה.

תשובה:

1. אין מניעה, אף לא לגדולים ממנה, אולם המנהג שילדים גדולים לא משתתפים בנישואין שניים ואין זה מעיקר הדין כלל, ובגיל כזה אין שום מניעה, אך לדעתי כדאי להתייעץ עם פסיכולוגית על כך.

2. כלה לפני חתונתה צריכה לספור שבעה נקיים וללכת למקוה, בין בחורה, בין אלמנה ובין גרושה, ויש לעשות זאת כמה שיותר סמוך לחתונה.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' קצב