תולעים בתאנים קפואות

בשנה שעברה, לאחר ט"ו בשבט, נותרנו עם חבילה סגורה של דבלות (תאנים מיובשות). התאנים נשמרו במקפיא וברצוננו לאכלם בט"ו בשבט השנה. האם לאחר ההקפאה הארוכה, ניתן יהיה לאכול את התאנים בלא צורך בבדיקת והוצאת תולעים?

תשובה:

תאנה היא אחד הפרות היותר נגועים ועל כן יש צורך במומחיות רבה כדי לבדקה כדין, עקב כך ישנם רבים הנמנעים כליל מאכילת תאנים. במקרה הנ"ל תהליך ההקפאה אינו מבטל את הצורך בבדיקת ובניקוי התאנים מתולעים.