כיסוי ראש בבית לגרושה

שאלה:

אני גרושה ואני גרה אצל ההורים שלי. הם חרדים ואני לא. התחלתי ללכת עם כיסוי ראש בשבילם אבל הם דורשים שאני ישים גם בבית כיסוי כי זה חובת ההלכה… אני רוצה לדעת אם באמת גם בבית אני חייבת בכיסוי ראש.

תשובה:

על האדם להתנהג בבית שמתגורר בו לפי הליכות בעל הבית, והוא מידה מוסרית הנהוגה בכל העולם ללא הבדל גזע דת ומין.

בנוגע לעצם שאלתך האם יש חיוב לכסות את הראש בבית ראי כאן סעיף 5.

גרושה חייבת אף היא בכיסוי ראש מן התורה, ודינה ככל אשה.

מקורות:

שו"ת אגרות משה (אהע"ז ח"א סי' נז), שו"ת יביע אומר (ח"ד אהע"ז סי' ג) שו"ת מחזה אליהו (אהע"ז סי' קיח ואילך באריכות גדולה), וראה ביבי"א ומחז"א שאין להקל בזה אף במקום הפסד ממון

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אף לדעת האגרות משה הוא חיובמדרבנן, אך דעת רוב הפוסקים שחיובו מן התורה, עי' יביע אומר שצוין בתשובה ובמחזה אליהו שם שהאריכו לחלוק עליו.

  2. לא מצאתי מקור לכך שלמתירים בחצר זה דווקא בפני אח או אב. אמת שבילקוט יוסף כותב כך בסוגריים אך הוא לא מביא כל מקור לכך. אני מכיר אנשים שנוהגים לפי ההיתר והם נוהגים כך אפילו לפני זרים. מעבר לכך ראוי להוסיף שבפשטות גם המחמירים לא החמירו רק בחצר ולא בבית. אמנם בחתם סופר משמע שהוא הדין בבית אך עיין באגרות משה שתמה עליו מאוד מנא ליה הא.
    בכבוד רב
    מרדכי פוגל

  3. לא מצאתי מקור לכך שמותר בפני זרים, מה שהביא מע"כ מהאג"מ שצויין בשאלה א. כתב מפורש שיש להתנהג כדעת החת"ס, וכיון שזה "דת יהודית" וכן נהגו אינני רואה מקום להקל.