בשר וחלב כיריים חשמליות

שאלה:

שלום,

יש לי פלטה חשמלית לאוכל. הפלטה עובדת רק על חום ללא להבות אבל המחבת נוגעת ישירות במכשיר. האם מותר לי לבשל גם בשרי וגם חלבי על המכשיר?

תשובה:

מותר, כיון שאין חלב בעין ובשר בעין על הכיריים והמחבת והכירה יבשים.

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' צז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכלל הוא שמגע יבש בין כלי בשרי לחלבי אינו מעביר בליעות, מגע לח מעביר על ידי הלחות. לכן סיר חם יבש שנוגע בסיר חם אחר יבש אף הוא שניהם מותרים, ואם יש לחות או ליכלוך בעין ובאחד בשר ובשני חלב, הם נאסרים.