עלית כהן לקבר אביו

שאלה:

שלום כבוד הרב.
אני בשנת אבל על מות אבי ז"ל, האם מותר לעלות לקבר בשנה הראשונה? (אציין אני כהן)
תודה רונן

תשובה:

עליה לקבר באמצע שנת אבילות הראשונה נידונה כאן, אולם מאחר והינך כהן, אסור לעלות לקבר כלל וכלל, אף לא ביום השנה, ישנם בתי קברות שהחברה קדישא קוברת את הכהנים בסוף בית הקברות ועושה מחיצה שיוכלו הצאצאים להגיע עד סמוך לקבר, צריך לבדוק את זה עם החברה קדישא, בהעדר הסדר אסור להיכנס לתחום בית הקברות, מחמת קדושת הכהונה שיש בך.