ויכוחים בין בני זוג בנוגע לשמירת שבת

אני שומרת שבת כבר 3 שנים ובעלי לא שומר. הוא דורש ממני לחלל שבת. אני לא מצליחה להגיע איתו לעמק השווה ואנחנו לא מפסיקים לריב. מה עלי לעשות? אודה לתשובה מהירה

תשובה:

כשהשאלה הופנתה אלי, הבנתי שהשאלה היא לא האם מותר לך לחלל שבת כי בעלך דורש זאת, שזה ברור שאין שום היתר שבעולם לחלל שבת לאור דרישת הבעל.

אך בכל אופן מרגיש אני צורך להתייחס לעצם הנקודה שהעלית.

באחת ההזדמנויות שזכיתי להיכנס עם שאלות בענייני שלום בית אל הקודש פנימה בביתו של מרן ראש הישיבה הגאון רבי אהרן יהודה ליב שטינמן שליט"א, התבטא אז ראש הישיבה ואמר "כשישנה אהבה אמיתית בין בני הזוג אזי גם חילוני וחרדית או חרדי וחילונית יוכלו לחיות יחד, כמובן אחרי סיכום על הדברים הנוגעים לשניהם כמו טהרת המשפחה וחינוך הילדים".

הוי אומר שמה שעלייך לעשות כעת זה לעבוד נכון על הזוגיות בכלל וממילא כבר לא יהיה את השאלה הנקודתית בעניין שבת.