לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לקבל מילגת לימודים כפולה – משתי מקורות

אני לומדת במכללה וקיבלתי מלגת לימודים מלאה כך שאני לא משלמת על הלימודים שלי, כל שנה אני משלמת להם את סכום הלימודים והם מחזירים לי את הכסף בסביבות פסח. אמא שלי עובדת בבנק כבר 30 שנה וכחלק מהזכויות שלה הבנק משלם לימודים לילד של העובד. האם מותר לקבל את הכסף בלי קשר לזה שאני מקבלת מלגה כיוון שזה זכות של אמא שלי כעובדת בלי קשר אם הבת שלה מקבלת מלגה או לא, כלומר לפי מקום העבודה שלה מגיע לה לקבל. מה מותר לעשות מבחינה הלכתית? לתת את הקבלות על ה"תשלום" לבנק ולקבל את הכסף מהם או שאסור לקבל אותו?

אשמח לתשובה, תודה רבה!

תשובה:

בעיקרון מותר, אבל בשביל לענות תשובה ודאית יש צורך לראות את לשון ההסכם שבין הבנק לאמא.

מקורות:

לפי ההלכה אדם שקיבל התחייבות משני אנשים למזונות, יכול ליקח מאחד מזונות ומהשני דמי מזונות, ואין אומרים שההתחייבות היתה על תנאי שלא תקבל מזונות מאדם אחר. עיין שו"ע אבן העזר סי' קיד. כמובן שאם בהסכם כתוב אחרת הדין יהיה שונה.