גוי תיקן בשבת חשמל הראשי ונדלקה הפלטה עם החמין

שאלה:

בשבת האחרונה היה חמין מבושל על פלטת שבת. באמצע הלילה היתה הפסקת חשמל וגוי של שבת טיפל בזה וחזר הזרם. האם מותר לאכול חמין זה בשבת אחרת (בשל בל תשחית) לא אכלנו את החמין בשל הספק . האם השבת מותר לאוכלו.

תשובה:

אם החמין היו חמים, מותר אף באותה שבת לאכול מהחמין, אם החמין היו כבר קרים אסור היה לאכול באותה שבת, ובמוצאי שבת היה מותר לאכול אחרי זמן שאפשר לחמם את זה, ובוודאי שמותר לאכול את זה בשבת שלאחריה.

מקורות:

עי' ספר אמירה לנכרי (דרברמדיקר, פרק טז ובהערה טו טז) בארוכה בזה.