תיקון למי שלא הניח תפילין כל ימיו

שאלה:

נדמה לי שקראתי בקיצור שולחן ערוך שיהודי שלא הניח תפילין אפילו פעם אחת בימי חייו , אין לו חלק לעולם הבא . הענין הוא כזה : אבי ז"ל , היה יתום כבר בגיל 10 , ולא ערכו לו בר-מצווה (הוא נולד בשנת 1911 ). בשאר ימיו הוא גדל כחילוני , ומעולם לא ראיתיו מניח תפילין ( למרות שבחגים ראיתיו מתפלל בבית , מידי פעם , מהמחזור ).השאלות שלי הן : 1) מה דינו ? . 2)מה אני בתור בנו יכול לעשות כעת כדי לתקן את הדין ?

תשובה:

לא כתוב על מי שלא הניח תפילין שאין לו חלק לעולם הבא, אבל כן כתוב עליו דברים חמורים אחרים. אין אנו יודעים מה דינו של אביך, כיון שרק ה' רואה ללבב, ואין אנו יודעים מה מתרחש בלבבות אחרים. הוא בודאי עבר חיים קשים, ואין אדם נידון אלא לפי הנסיבות האישיות שלו.

אולם, בודאי שיהיה תיקון גדול אם תקפיד על מצוות תפילין, לכוון לשם מצווה, ולנהוג בהם בזהירות (שיהיה במקום הנכון) ובכבוד. אם תעשה זאת לזכותו של אביך, אין ספק שיהיה בזה תיקון רב.

הרבה הצלחה!

הצטרף לדיון

תגובה 1