שבת בר מצוה בחודש אב

שאלה:

הבר מצווה היא ה באב הקרוב זה יוצא ביום שישי וזה הבר מצווה שלי, מתי אני צריך להעלות לתורה ביום חול ומתי בשבת?

תשובה:

יש מקומות שנהגו להעלות את הבר מצוה בשבת שלפני הבר מצוה ויש מקומות שנהגו להעלותו בשבת שלאחר הבר מצוה, משום כך צריך דבר ראשון לבדוק עם גבאי בית הכנסת, איך המנהג במקומכם.

במקרה ואין מנהג קבוע בזה, אם על ידי העליה לתורה יגרם חילול שבת על ידי קרובים שמגיעים ברכב לבית הכנסת, עדיף לעלות לתורה ביום חמישי שלפני הבר מצוה או ביום שני שלאחר הבר מצוה, עם כל הטקס.

מנהג האשכנזים שמעלים את הרב של בית הכנסת, או איש חשוב מהקהל דווקא, לקריאת המפטיר של שבת חזון [שזו שבת שמיד לאחר הבר מצוה שלך], ולכן במקרה כזה יש לעלות שבת קודם הבר מצוה.