חיסון נגד וירוס הפפילומה

שאלה:

כבוד הרב שלום
אני פונה אלייך לגבי נושא החיסונים. לגבי החיסון נגד וירוס הפפילומה, וירוס זה יכול לגרום לסרטן צוואר הרחם. וירוס זה מועבר ביחסים בין גבר לאשה, למרות זאת ממליצים לחסן בנות 9-11 האם יש לכך הצדקה מבחינת היהדות? האם צריך לחסן?

תשובה:

התשובה לשאלה זו בעיקרה היא רפואית, דהיינו אם לפי המידע הרפואי הקיים, ישנו חשש סביר להידבק בוירוס מסוג זה [שבקרב שומרי תומ"צ הוא פחות שכיח עקב זהירותם בחיי המשפחה], אזי מן הראוי לעשות זאת, אולם כיון שעיקר הוירוס בציבור שומר התורה אינו קיים עד הנישואין, ועל פי המידע שהרופאים כותבים החיסון יעיל ב99% כשמתחסנים בגילאי בין 15-26, אין צורך למהר במתן החיסון, בפרט שעדיין לא ידוע מהם תופעות הלוואי שיש לחיסון זה [ההמלצה בציבור הכללי על מתן חיסון בגיל צעיר יותר עקב חשיפתם למעשים שאסורים על פי ההלכה].

מאחר וגם כעת ההמלצה לחיסון זה היא בגדר המלצה בלבד ולא בגדר חיוב, אין חיוב על פי ההלכה לעשות זאת, ובפרט לא בגיל צעיר.