סעודה עם מחלל שבת כשיש שם יין

שאלה:

אדם מחלל שבת ממש.. ואני חרדי שומר שבת, האם מותר לצרף את האדם שמחלל שבת ויש בשולחן יין לא מבושל מה הדין??

תשובה:

מותר לצרף לסעודה מחלל שבת אפילו שיש שם יין, ובלבד שלא יגע ביין אלא מי שאינו מחלל שבת ימזוג לו, ולאחר שישתה יש לשפוך את היין שנשאר בכוסו, ועדיף לכתחילה להביא לשולחן דווקא יין מבושל.

מקורות:

הכרעת הפוסקים שמחלל שבת בפרהסיא פוסל את היין במגעו ושוב אין לשתותו, וכפי שכתבו שו"ת הר צבי (יו"ד סי' קה), אגרות משה (יו"ד ח"א סי' מו) שו"ת מנחת שלמה (סוף סי' כה), שו"ת ציץ אליעזר (חי"ב סי' נו) שבט הלוי (ח"ב סי' נג) ועוד, ואולם כתבו הפוסקים שעיקר הנהגה זו הוא מחמת ספק ולכן אם יש ספק אם היין מבושל אינו פוסל במגעו, וכמ"ש בשו"ת אג"מ (או"ח ח"בה סי' לז אות ח) ושבט הלוי (שם).