מנוי במפעל הפיס

האם מותר לקנות כרטיס מנוי במפעל הפיס ולהשתתף באופן קבוע בהגרלות השבועיות.

תשובה:

לאשכנזים לכל הדיעות מותר להשתתף בהגרלה זו, ולספרדים יש מחלוקת בין הפוסקים, רובם מתירים וכן המנהג.

מקורות:

בשו"ת יביע אומר ח"ז חו"מ סי' ו אוסר, בשו"ת ישכיל עבדי ח"ח עמוד פח מתיר ועיין בקובץ עומקא דדינא ח"ג עמוד 172 שמביא את כל הדעות ומצדד להקל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. למי שפוסק כמו מרן הרב עובדיה יוסף-
    ציטוט מילקוט יוסף חלק ב, סימן שע-הלכות גניבה וגזילה:
    "אסור לספרדים לקנות כרטיס הגרלה ממפעל הפיס, שלי דעת הרמב"ם ומרן הש"ע יש לאסור משום דאסתמכתא לא קניא, והוי גזל מדבריהם. וכל שכן כרטיסי ספורט למיניהם שמשחקים בשבת".

    וממשיך ואומר כי בעניין כרטיסי ספורט יש לאסור גם לאשכנזים.