צורת אמירת ווידוי

שאלה:

שלום רב,
בילקוט יוסף מצויין שיש לומר וידוי בעמידה, בנחת בלב נשבר ונדכה. וכן "וכתב בשער הכוונות, כי בעת שאדם אומר הוידוי, יש לו להכות ביד ימינו כפוף כמו אגרוף על הלב, בצד שמאל, הכאה אחר הכאה בנחת, בעוד שהאדם מתודה, בין בשחר בין במנחה, בכל תיבה ותיבה של אשמנו בגדנו וכו' הכאה אחת".
האם חובה להכות על הלב, או שזה מנהג בלבד? מה מקור המנהג ? מה מקובל לעשות בימנו ?
תודה מראש

תשובה:

מנהג זה הוא מנהג הלכתי, וכן נהגו וראוי לנהוג, להכות על הלב בשעת אמירת הווידוי, וכן כתבו כל הפוסקים.

אם כי עיקר הווידוי הוא אמירתו והכוונה בזה, וההכאה על הלב אינה מעכבת.