האם מותר לאדם גרוש לאכול מאוכל של גרושתו

תשובה:

מותר, אבל יש להיזהר שהאישה לא תביא את האוכל בעצמה, אלא תשלח על ידי שליח.

מקורות:

לענין גרוש שנותן מזונות לגרושתו מבואר בשו"ע אבן העזר סי' קיט סעיף ח שמותר ואף מצוה, אבל יש לשלוח על ידי שליח, באוכל שהגרושה מבשלת הסברא היא שיש יותר קירוב הדעת, אבל איסור כזה לא מצאתי בפוסקים לענין גרושה ולענין שאר עריות ודאי שאין איסור. ואף שחז"ל החמירו בגרושה אף בדברים שמותרים בשאר עריות, מכיון שהם מכירים אחד את השני, מכל מקום אין אנו יכולים לחדש מדעתינו מה שחז"ל לא אסרו.