עשרה בטבת שחל בערב שבת

שאלה:

האם מותר מחר יום ו עש"ק לצום עשרה בטבת

תשובה:

צום עשרה בטבת שחל בערב שבת חייבים לצום, וצריך לצום עד צאת הכוכבים, יש שנהגו בערב שבת זו להתפלל תפילת פלג המנחה ולעשות קידוש וסעודת שבת מיד בצאת הכוכבים [בארץ ישראל הוא בסביבות השעה 5:05], אך מנהג רוב העולם לצום כרגיל ולהתפלל תפילת מנחה עם קריאת התורה לפני שבת, ולאחר מכן קבלת שבת ותפילת ערבית כרגיל בכל ימות השנה.

יש להדגיש שאין אומרים "אבינו מלכנו" לאחר תפילת מנחה בערב שבת, אף אם מתפללים "מנחה גדולה".

מקורות:

שו"ע או"ח סי' רמט ס"ד ובמשנ"ב שם.