הגעלת סיר חדש כיצד

שאלה:

שלום לכבוד הרב, שבוע טוב.
האם מותר להגעיל סיר חדש ע"י שמגעלים אותו עד שיגלוש.

תשובה:

סיר חדש בזמנינו אינו צריך הגעלה, כך קיבלתי מגדולי ההוראה.

מקורות:

עי' קובץ דרכי הוראה קובץ ז (ניסן תשס"ז, עמ' פה) מאמרו של הגר"א וייס שליט"א בזה, שהאריך גם להוכיח שאין צורך בהגעלת כלים חדשים בזמנינו

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיום בדרך כלל חומרי ההברקה אינם שומן מן החי אלא תרכובת כימית סיטנטטית כמו כל חומרי הצבע למיניהם. גם אם מעורב בה ממשהו מן החי – סיכוי רחוק – הוא ודאי פגום לחלוטין ואינו אוסר את הכלי. אלא שיש שנהגו בזה משום שמנהג אבותינו בידינו ובעבר היה חשש משמעותי.