טבילה לכלה מעוברת

שאלה:

שלום כבוד הרב
ארוסתי בהריון יש לנו חתונה ב 2.3 (עוד 3 חודשים)
השאלה היא: האם היא תוכל ללכת למקווה לפני החתונה?

תשובה:

יכולה ואף צריכה ללכת למקוה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שליט"א
    יצא לי לאחרונה לשוחח עם כמה אחים יקרים שלצערי אינם שומרים תורה ומצוות אך מאד מכבדים את המסורת, ולתדהמתי יצא לי מתוך שיחה איתם שהם חושבים שאיסור נידה שייך רק באשה נשואה, ולא בפנויה, לכן אבקש במחילה מכבוד הרב אם יכול להדגיש שחומר עוון נידה שייך גם בבחורה פנויה לפני הנישואין.

  2. אכן לצערנו ישנם החושבים שאין איסור נדה במי שאינה נשואה, ואולם במי שאינה נשואה הדבר חמור יותר, שכן מלבד איסור כרת, ישנו גם איסור קדשה לדעת הרמב"ם שהוא איסור תורה או איסור מדרבנן לדעת שאר הראשונים.
    וה' יערה על עמו רוח טהרה ממרום