לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שלום בית

ב"ה
כבוד הרב שלום
חברה שלי נשואה מזה כשנתיים, ואינה מגיעה לסיפוק בחיי אישות. במהלכן היו גם כמה חודשים שלא היו בכלל חיי אישות מפאת בעיה בריאותית של הבעל. בנוסף הבעל גם שותה אלכוהול (מנסה להפסיק אבל לא ממש מצליח) וגם לעיתים מסתיר ממנה את העובדה ששוב שתה, וידוע שאלכוהול פוגע ביכולות שלו לספק אותה.
מצד אחד יש עניין של עזרה שהיא צריכה לתת לו ומצד שני הוא לא תמיד אמיתי איתה וזה בעניין מאוד מהותי שפוגע במצווה בסיסית וחשובה שהתחייב עליה בכתובה. האשה קרובה לגיל ה-40 וחוששת שמא לא תוכל להרות מפאת המצב המסובך.
הבעל מאוד קשור בה ואומר לה שאם היא תעזוב אותו הוא חס ושלום יתדרדר לגמרי לשתייה.

מה עליה לעשות?

תודה רבה
שבת שלום

תשובה:

הייתי מציע להפנות אותם לייעוץ זוגי, שמתאים לאופיים המנטלי.