מחבת חלבית שנשפך בה מרק בשרי רותח

רבני בית ההוראה
י"ט כסלו ה'תשע"א

שאלה:

מה הדין במחבת חלבית לא בן יומו, שנשפך לתוכה קצת מרק עוף רותח.

תשובה:

יש להגעיל את המחבת, אולם מאחר ובדרך כלל המחבת הינה מלוכלכת משמן וכד’, העצה לכך היא להפוך את המחבת על האש הגבוהה, למשך כדקה.

מקורות:

עי’ שו”ע הרב סי’ תנב ס”ב, שנבלע מבשר לאחר חלב דינו כהיתרא בלע וסגי ליה בהגעלה אפילו בדבר שצריך ליבון מן הדין, וכן המנהג, אולם בנדו”ד כפי שכתבנו זה לא פרקטי, אלא באופן של הפיכת המחבת.

2 תגובות

    מתי:

    אבל לכאורה טיגון בשמן הינו בישול וכיצד יועיל ליבון?

    רבני בית ההוראה:

    טיגון בשמן שאינו עמוק דינו כצליה, ובדבר איסור צריך לעשות לו ליבון, אולם בבשר ואח”כ חלב שנחשב היתירא בלע די לו בשעת הצורך בהגעלה, וליבון קל דינו כהגעלה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *