חריגה מהתנאים בשימוש בתו נכה

שלום וברכה
ברשותי יש תו נכה לרכב עבור חניה במקומות המיועדים לחניות נכים וכדו', תו זה קיבלתי עבור אחד מילדי הנכה, על פי החוק אני זכאי להשתמש בתו זה רק בזמן שאני לוקח את בני הנכה אך למעשה לא אוכפים על זה ברוב המקומות, השאלה היא אם יש בעיה להשתמש בזה בזמן שאינני נמצא עם בני הנכה, וכן אם יש חשש גזל כשאני משתמש בתו זה לחניה בבתי חולים וכדו' כשאינני נמצא עם בני, או שכיון שלא אוכפים על זה על דעת כך נותנים להשתמש בזה.
תודה רבה.

תשובה:

אסור להשתמש בניגוד לתנאים.

חוסר אכיפה/שמירה יכול להיות סיבה להתיר רק כמדובר בחפץ מסוים, אי שמירה על חפץ נחשב לאבידה מדעת, שדינה כהפקר לחלק מן הפוסקים, אבל בקרקע שאינה הולכת לאיבוד, גם אם הבעלים אינם שומרים עליה, אין היא נחשבת לאבידה מדעת, כיון שגוף הקרקע קיים לעולם. וממילא המשתמש בקרקע ללא רשות הוא בגדר שואל שלא מדעת שדינו כגזלן, ובקרקע שבארץ ישראל עוברים גם על לאו בתורה של "לא תשיג גבול" (שו"ע חו"מ סי' שעו).