בצל שנחתך בסכין בשרי ועירבו עם גבינה בסלט

שאלה:

כבוד הרב,
בטעות חתכתי בצל לסלט בסכין בשרי, [אין לי מושג אם השמשתי איתו בבשר בימים האחרונים, אבל יתכן שכן],
לאחר מכן שמתי חתיכות גבינה בולגרית בסלט, האם כל הסלט נאסר.
תודה מראש

תשובה:

מאחר ומסתבר שאין בבצל שישים כנגד חוד הסכין הרי שהבצל נעשה בשרי, ולכן יש להוציא או את הבצל מהסלט או את הגבינה מהסלט. אך ביחד אין לאוכלם.

לנוהגים כמנהג הספרדים, אם מדובר על סלט גדול, ויש בזה שעת הדחק כגון שהוכן לכבוד אורחים ואין זמן להכין סלט אחר, יש להקל בנידון דידן שהסכין אינו בן יומו.

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' צו ס"א הביא ב' דיעות אם באינו בן יומו נאסר, ואם רק בחלתית ולא בשאר דברים, והמנהג להחמיר וכ"כ הכה"ח (סק"י) שאף לספרדים יש לנהוג כן לכתחילה שלא במקום הפסד ושעת הדחק, וכיון שסלט בדרך כלל אין בו הפסד ושעת הדחק לכן יש להחמיר אף לספרדים.