טבילה עם פירסינגים

שלום רב,
ב"ה אני מתחתנת, ברור לי כי בטבילה המקווה יש צורך להיות נקיים מחוצצים כגון תכשיטים וכו', יש לי כמה עגילים{פירסינגים} שבעייתי מאוד להסירם ולענודם מחדש אלא אם בעל מקצוע מתערב בעניין,כמו כן עם העגילים ארצה להיות בחופה (מדובר ב4 עגילים באוזנים). האם ניתן לטבול במקווה בכל זאת? לקבל אישור מהרב?

אשמח מאוד לתשובתכם בהקדם

תשובה:

ראשית כל מזל טוב, ויה"ר שתשרה השכינה בביתכם תמיד.

מעיקר הדין אין לטבול בעגילים וטבעות, אפילו כאשר הם קבועות בגוף, ויש קושי להורידם, בפרט שמסתבר שחלק מהם בולט מהגוף במצב שיתכן שנכנס שם לכלוך וקשה להסירו משם, וכן באופן שהוא לחוץ על גבי הגוף ואז לא נכנסים שם מים, ומשום כך אין להתיר לטבול באופן כזה, אם כי בדיעבד לאחר טבילה יתכן והטבילה כשרה, אך אשה כשרה הרוצה להעמיד את ביתה מחדש על אדני הטהרה, ודאי תעשה מאמץ קל כדי שהטבילה תהיה כדת וכדין.

[כפי הידוע לי אין בזה רק טירחא מעט, ולא כאב קיצוני וכד', והרי אף על בגדים וכד' אנחנו טורחים לא מעט לכבוד יום נשגב זה של כריתת הברית, ודאי לצורך רוחני וקשר עילאי שמן הראוי לטרוח מעט לכבוד יום זה].

אפשר לעשות את הטבילה ולאחר מכן ללכת לבעל מקצוע כדי להחזירם, [כמו שהולכים למאפרת ביום הטבילה].

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קצח סכ"ג ובש"ך ובאה"ט ופ"ת שם.