השכרת בית בארץ ישראל לספק יהודי

שאלה:

יש כאן תשובה שנשמע ממנה שמותר להשכיר דירה בא"י לנכרי למגורים,
אנו קנינו דירה להשקעה בבאר שבע, והצלחנו להשכיר לשני אחים עולים מברה"מ, האם זה בסדר?

תשובה:

אין מניעה להמשיך להשכיר להם את הדירה.

מקורות:

עיקר איסור השכרה לנכרי הוא מדרבנן שמא יכניס בהם ע"ז, ולפ"ז כאן כשיש ספק אם הם נכרים או לא אפילו לכתחילה מותר, ומלבד זאת כבר נהגו משנים קדמוניות להתיר שכירות לנכרים עי' שו"ת ציץ אליעזר חכ"ב סי' עד, והגם שלכתחילה יש להשכיר לישראל אולם במקום שאין שם מצוי להשכיר רק לנכרים יש להקל עי' משפט השכירות סי' ד סי"ד, ובהערות שם, וכן התפשט המנהג להשכיר בעיקר במכירת חמץ.