שכחה יום הווסת

שאלה:

כבוד הרב שליט"א,
בפעם אחת לפני האחרונה לפני שקבלתי וסת עברו כמה שבועות מזמן שהייתי אמורה לקבל וחשבתי שנכנסתי להריון ומשום כך אף שקבלתי שוב מחזור אחרי הרבה זמן, אבד לי החשבון של וסת ההפלגה ואיני זוכרת כמה זמן עבר בין וסת לוסת רק בטווח של שבועות.
מה אני אמורה לעשות?
יישר כח לרבנים שליט"א על התשובות הנפלאות

תשובה:

מן הדין אין צריך לפרוש באחד הימים, אולם עדיף לפני קיום מצות העונה לעשות בדיקה אפילו קינוח לוודאות שלא הגיע כבר המחזור.

כמו כן מן הראוי לציין את דברי החכמת אדם שכתב (כלל קיב ס"מ) "הרוצה לקיים מצות פרישה כתיקונו יזהר לכתוב תמיד יום הוסת ואז יוכל לחשוב ימי וסתה כתיקונו, כך קיבלתי מרבותי, וכך הייתי נוהג כל ימי, ולא אנה לי כל און ברוך ה' המקדש עמו"

מקורות:

עי' שו"ע יו"ד סי' קפד ס"ד לגבי ספיקות ביום הווסת שאין אסורים רק ביום שודאי אסורה, ועפ"ז כתבו הפוסקים שאשה ששכחה יום וסתה אין צריכה לחוש [בפרט כבנדו"ד שהספק הוא על כמה ימים, שאז גם לפי דעת החוו"ד ועוד שיש לחוש ביום אחד משני ימים בנדו"ד אין לחוש].