לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לוה שקלים ורוצה להחזיר דולרים איך מחשבים

שאלה:

לוויתי מחברי סך 3600 ש"ח, כעת אני רוצה להחזיר לו את ההלואה בדולרים ,ואם אני הלוך לסוחר לקנות אלף דולר מבקשים ממני סך 3600 ש"ח, אך באם המלוה ימכור הדולרים יקבל 3620 ש"ח האם זה לא ריבית. או שבאם הוא ילך למכור זאת לסוחר יקבל רק 3580 ש"ח האם יכול לבקש ממנו עוד 20 ש"ח כי הוא לא צריך למכור ליחידים אלא לסוחר ואז יקבל פחות. השאלה נוגעת לריבית ולחושן משפט

תשובה:

צריך להחזיר לו סך השווה ל3600, ואם ברצונו לקבל סך כזה, הנך יכול לעשותו שליח שיקנה בעבורך את הדולרים, או לחילופין שיעשה אותך שליח שיקנה את הדולרים ואז לא יהיהי בעיה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הכוונה שהלוה עושה שליח את המלוה למכור בעבורו את הדולרים והדולרים עדיין נשארים של הלוה, ועל כן אין כאן עדיין החזר חוב, ולא שייך כאן שלוחו כמותו כיון שאינו שליח על תוספת תמורה.