ייחוד כשנוסע ברכב

שאלה:

האם מותר להתייחד עם אשה באוטו כשנוסע בכביש ראשי? (שמעתי שמשעה 12 בלילה אסור ולפני כן מותר,אמת?)
בתודה מראש

תשובה:

במקומות של כבישים ראשיים, שנוסעים שם כל הזמן רכבים, מותר עד הזמן שיש שם רכבים כסדר, אין לזה שעה מסוימת, וכל כביש לפי ענינו.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (אהע"ז ח"ד סי' סה אות ג) שהחמיר לגמרי בנסיעה אפילו בכביש ראשי כיון שיש חשש שמא ילך לדרך צדדית, אולם דעת רוה"פ להקל בזה כמ"ש באוצר הפוסקים סי' כב ס"ק מה אות א' ובקו"א אות כב, ואף באג"מ (שם, ובח' יו"ד ח"ב סי' קפב) כתב להקל בשעת הדחק כאשר האיש הוא הנהג, ואף בלא זה ד' הפוסקים להקל כמ"ש באוצה"פ ופסקו כן גם בשו"ת שבה"ל ח"ה סי' רב אות א, ושו"ת משנ"ה ח"ו סי' רכז, וכתב שם במשנ"ה שאין לזה כללים אלא כל מקום לפי מקומו, וכן הוא בדברי סופרים (יחוד, אהע"ז סי' כב ד"ס ס"ק צב, ושם בארוכה גם בהעמק דבר), וע"ש שכתב שבמקרה שהנהג אינו כשר, לכא' יש להחמיר בלילה גם בכבישים ראשיים.