הקלטת אנשים אחרים להוכיח על חפות עצמו

שאלה:

שלום רב
במקום עבודתי אני נחשף להרבה שיחות (ע"י הממונים עלי ואח') אשר עניינם הכללי הוא עבירות על החוק וענייני שוחד ושחיתות. ברצוני לדעת האם מותר לי להקליט שיחות אלו ללא ידיעתם של המשתתפים על מנת להשתמש בהם בעת הצורך להוכיח את חפותי ואת נקיון כפי. (לדוג' בעת חקירה של הרשויות). אודה מאד לכב' הדיינים אם יוכלו לענות לי בהקדם.

תשובה:

בדין תורה אין איסור להקליט, כל עוד שאתה לא מפרסם את ההקלטה, אבל ייתכן שלפי חוקי המדינה אסור. כמובן, בכל מקרה שאתה רוצה לעשות שימוש בהקלטות עליך לברר את הדין על אותו מקרה במיוחד.

אגב אציין, אסור לך להפליל אדם כדי להציל את עצמך, רק אם ההוא גרם להפליל אותך, ואתה רק רוצה רק להוכיח שמאשימים אותך בעבירה של אותו אדם אחר.

מקורות:

לענין להפליל את השני כשמאשימים אותך בעבירה שהוא עשה, מבואר בשו"ת מהר"ח אור זרוע סי' קמב ובתשובות חדשות סי' ד וסי' יד שמותר, ומובא בספר נחלת שבעה תשובות חדשות סי' ב. וצ"ע מהמעשה של הגר"א שהביא החפץ חיים בסוף הספר בשם במח"ס חוסן יהושע.