גיורת אם יכולה לנשק את בנה שאינו יהודי

שלום וברכת השם

כבוד הרב, אני גיורת כבר כמעט 4 שנים ואני אישה דתייה שומרת מצוות.
לפני שהתגיירתי הייתי נשואה לבן אדם לא יהודי ונולד לנו ביחד ילד שכיום הוא נער בן 13, כעבור מספר שנים התגרשתי והילד העבר לחזקתי ועם הזמן אני גם גיליתי ברוך השם את העולם הנפלא של היהדות והחלטתי להתגייר אך לצערי הרב בני לא רצה להתגייר מכיוון שהוא מעדיף להישאר חסר דת כמו שהוא ובתור אמא שלו אני כיבדתי את החלטתו ולא כפיתי עליו שום דבר.
מעולם אף אחד לא העיר לי על זה שאני מנשקת ומחבקת את בני למרות שעכשיו אני יהודיה והוא לא ואני יודעת שעל פי ההלכה לאמא מותר לחבק ולנשק את בנה בכל גיל ומעולם לא חשבתי שזה משנה אם הבן הביולוגי הוא יהודי או לא ועכשיו פעם ראשונה בחיי אני נתקלתי באתר הזה בשאלה אחת של מישהי ששאלה את כבוד הרב האם מותר לה לחבק ולנשק את אביה הלא יהודי וכבוד הרב ענה שזה אסור…
יש לציין שאני חשתי צביטה בליבי ולמרות שאני לא יודעת אם אותו דין תופס לגבי ולגבי בני זה מעט מלחיץ אותי אם כבוד הרב סובר שגם אני צריכה לשמור נגיעה מהבן שלי רק בגלל שהוא לא יהודי וזאת בעצם השאלה שאני שואלת את כבודו עכשיו.
אם כבודו סבור שאסור לי לחבק ולנשק את בני הייתי רוצה לדעת מדוע ולשאול אם לפי דעתו מותר להקל בנישוק וחיבוק שלא בפרהסיה אלא רק בבית שלנו כי אני חוששת שאני לא יעמוד בלשמור נגיעה מבני כי הוא בעצם אחד מהדברים הכי יקרים שיש לי בעולם הזה ואולי הוא לא בני ההלכתי אבל הוא עדיין בני הנפשי והביולוגי ואני חוששת גם ששמירת נגיעה ממנו ככה פתאום תגרום רק לנזק משפחתי כי אני חושבת שלכל אמא בעולם הזה מגיע לחבק את ילדיה ולכל ילד בעולם הזה מגיע לחבק את אמא שלו.
אני מאמינה שלהלכה שלנו יש פתרון לכך ואני הייתי שמחה לשמוע את דעתו של כבוד הרב על המצב המסובך שאני נמצאת בו.

אני מתנצלת על אורח המכתב והשאלה אך לא יכולתי לחשוב איך לנסח את זה בצורה מקוצרת יותר

כל טוב

תשובה:

יש להקל.

מקרות:

אם כי שלגבי בת יהודיה לאב נכרי כתבנו להחמיר בזה הטעם משום שמעולם לא היה יחוס בין האב לבתו, אולם כאן שלפני הגירות היה יחוס של האם לבנה, ולא נאסרו בנישוק, שאף על פי שהנכרים אסורים בגילוי עריות מכל מקום לא מצאנו שיהיו אסורים בנישוק וחיבוק וצריך לומר שחז"ל קבעו שאין איסור זה כשהקירבה היא בילוגית, ולכן אף כשמתגייר י"ל שלא החמירו יותר מלפני כן, וראה כעין זה בארוכה בשו"ת אגרות משה (אהע"ז ח"ד סי' סד אות א-ב) ושו"ת שרגא המאיר (ח"ה סי' צ).