קדיש על סבא כשאביו ואמו מסכימים

שאלה:

הסבא שלי מת ולדעתי במשפחה אין מי שמתפלל שלוש תפילות כל יום אלא אני הנכד, ואבא ואמא שלי רוצים שאני אומר קדיש בשביל סבא, הם זה בסדר?

תשובה:

מותר, אולם צריך לדעת שאם זה בית כנסת שנוהגים שרק אבל אחד אומר קדיש, ויש שם אבל אחר שאומר קדיש על אביו או אמו, אותו אחד קודם לנכד, וצריך לחלק שב' שלישים יהיה לאבל ושליש אחד לבן.

מקורות:

שו"ע או"ח סי' קלב סעיף ב בדברי הרמ"א, ושער אפרים שער ד ס"ג.

לגבי אמירתו כשיש אבלים אחרים, עי' שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' קעג, שהביא בזה שכתבו גדולי האחרונים שהמנהג שאינו נוטל כמו אבל אחר, וע"ש שכתב לחלוק עליהם.