ספר תורה שנתלש מעצי החיים

שאלה:

בליל שמחת תורה כשגללו את הספר תורה לפרשת וזאת הברכה, מחמת חוזק הגלילה נתלש עמוד העץ חיים מהספר תורה, האם היה אפשר לקרוא בספר בשמחת תורה?

תשובה:

לאותה קריאה אפשר לקרוא בה, ואף לקריאות האחרות אם לא היה שם רק ספר זה.

לקריאת יום שמחת תורה, אם היה שם עוד ספרים עדיף להוציא אותם, ואם הספר היה נצרך, יש מקום להקל בשעת הדחק, ולכתחילה עדיף לקשור את העמוד בקשר שאינו של קיימא בחוט תפירה שכבר חתוך או בחוט אחר [ועדיף שלא על ידי חוט משי].

מקורות:

שו"ע יו"ד סי' רעח ס"ב, ובש"ך ודגול מרבבה ופתחי תשובה שם, מלאכת שמים כלל יד ס"ה, ובפרט שכאן נתלש רק עץ חיים אחד שקל יותר כמבואר בדגו"מ שם.