ספירת ה' ימים שקודם ז' נקיים

שאלה:

הרב,
אם קיבלתי מחזור במוצאי שבת אני יכולה לספור חמישה ימים משבת בשביל ההפסק ולעשות מחר?

תשובה:

סופרים חמשה ימים כולל היום שהתחילו לראות בו, אבל לא את יום הקודם, אלא אם כן התחלת הראיה היתה בבין השמשות, שאז סופרים גם את היום הקודם.

ומשום כך אם התחלת הראיה היתה במוצאי שבת, הרי היום החמישי שאפשר לעשות בו הפסק הוא ביום חמישי ולא יום רביעי.

כיון שיום חמישי הוא יום טוב, יש להכין מים חמים לרחיצת המקום, מערב יום טוב, ולחילופין אפשר להשתמש במים חמים מהדוד שמש [אך אסור להדליק את הבוילר ביום טוב], אם לוקחים חלק מהמים החמים הללו גם לשתיה כגון שמבשלים בו לכוס תה וכד', את שאר המים אפשר להשתמש במקלחת לרחיצת המקום בלבד, אך לא רחיצת הגוף. לנוהגים לפסוק לפי דעת הבית יוסף מותר לחמם מים כדי לרחוץ את אותו מקום אך לא כדי לרחוץ כל גופו, ולכן מותר להשתמש בטוש כדי לרחוץ את אותו מקום במים חמים מהדוד שמש לדעת השו"ע, אך האשכנזים הנוהגים לפי פסקי הרמ"א אין לחמם מים אלא בדרך שנתבארה לעיל.

מקורות:

שו"ע יו"ד ס' קצו.

שו"ע או"ח סי' תקיא ס"ב לגבי רחיצה ביו"ט [דעת השו"ע שם להקל