גזיזת ציפורניים בחוה"מ כשגזז כמה ימים קודם החג

שאלה:

כבוד הרב,
מועדים לשמחה,
אם גזזתי את ציפרניי כמה ימים לפני החג ומאז הספיקו לגדול ומצערות אותי האם מותר לי לגוזזם בחול המועד,
תודה רבה

תשובה:

אם גזזת את הצפורניים בתוך ג' ימים לחג, מותר לגזוז אותם בחול המועד, אולם אם גזזת אותם לפני כן, והיה אפשר לחותכם בערב חג ולא עשית זאת אין לגוזזם עד לאחר שמחת תורה.

מקורות:

כאן

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה להקל.
    עי' חול המועד כהלכתו (פ"ג ס"מ) לגבי דין תספורת לקטן, שהביא בזה דעות הפוסקים והגם שנהגו שלא לגלחם במועד, מכל מקום לגבי ציפורניים שקיל טפי מתספורת, נראה שיש לסמוך על הפוסקים המקילים אף לגזוז ציפורני גדולים וכל שכן לקטנים.