מרק פרווה שנתבשל בסיר בשרי שאינו בן יומו

שאלה:
שלום לרב שליט"א.
הכנתי מרק פרוה בסיר בשרי שאינו בן יומו, האם אני יכולה לצקת ממנו לצלחות חלביות.
עוד רציתי לשאול אם אפשר לאכול את המרק הזה עם לחם שאפו אותו עם גבינה.
תודה רבה מראש

תשובה:

א. מותר לצקת אותו לצלחות חלביות.

ב. אם אפו את הלחם עם גבינה [דהיינו שבלחם עצמו יש גבינה], לכתחילה אין לאפות על דעת כן, ובדיעבד בין אם אפו בגבינה ובין אם הגבינה היתה בנפרד מותר לאכול.

מקורות:

א. שו"ע יו"ד סי' צה ס"ב [וזה לדעת כל הפוסקים], ואולם לבשל על דעת להניח בצלחת חלבית אם כי שיש שכתבו להחמיר, מכל מקום נראה שאין להחמיר בזה רק בבן יומו ולא בשאינו בן יומו ואכמ"ל].

ב. שו"ע שם, ועי' בדי השולחן (ס"ק לג וביאורים ד"ה אם היה הכלי) במחל' הפוסקים אם מותר לבשל על דעת כן, שדעת החכמ"א להחמיר ומדברי הגר"א מוכח להקל, ועכ"פ נקטו כמה מהפוסקים להחמיר כהחמ"א.