שכח לברך לישב בסוכה בשעת האכילה

שאלה:

אדם שאכל בסוכה אך שכח לברך ברכת 'לישב בסוכה', האם יכול לברך לפני השינה?

תשובה:

אם מהזמן שאכל עד שהולך לישון לא יצא מהסוכה, רשאי לברך. אך אם יצא מהסוכה יציאה גמורה [טיול, בית כנסת לתפילה וכדומה] אין לברך לפני השינה.

מקורות:

משנ"ב סי' תרלט ס"ק מח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לכאורה לספרדים לא יוכל לברך
    שלום וברכה יש לציין שהכף החיים הביא את המאמר מרדכי שלומד בר"ת שלא מברכים בשום מקרה חוץ מאכילה לאפוקי כל המקרים שהתיר המ"ב לברך כגון מתענה כל היום וכו וכ"כ גם בחזון עובדיה והיות וכ"כ פוסקי ספרד לכאורה כך יצתרכו הספרדים לנהוג ולפחות מדין סב"ל (אע"פ שסברת המ"ב בר"ת מאוד מובנת ובאמת שחידוש גדול אומר המאמר מרדכי שלר"ת עקרו את הברכה מישיבת הסוכה ורק על אכילת לחם ביותר מכביצה מברכים)