שלום זכר לנולד בערב יום כיפור

שאלה:

שלום רב.

נולד לי במז"ט בן זכר בערב יום כיפור וכמובן שלא היה לנו שלום זכר ביום כיפור, רצינו לשאול אם יש מקור לעשות בליל יו"ט ראשון של סוכות.
בברכת חג שמח
יהושע שפירא

תשובה:

ראשית כל, מזל טוב ויזכו ההורים לרוב נחת יהודית

לא נהגו לעשות סעודת שלום זכר בליל יו"ט, וכמו כן כיון שמן הסתם נכנסו אנשים לאחל לכם מזל טוב מאז הלידה, הרי זה בכלל שלום זכר.

מכל מקום מן הראוי לערוך סעודת "וואך נאכט" כפי שמופיע בפוסקים שנהגו לעשות זאת מדורי דורות.

מקורות:

לגבי עריכת שלום זכר ביום הכיפורים שחל בשבת ראה כאן.

לגבי אי עריכת שלום זכר בליל יו"ט, לא מצינו שעושים שלום זכר בליל יו"ט.

לגבי עשיית סעודת וואך נאכט, ראה מג"א סי' תרמ ס"ק יד