חובת סוכה כשיוצאים לטיול

שאלה:

האם אדם היוצא לטיול בחול המועד חייב בסוכה או שיש לו דין הולכי דרכים הפטורים מהסוכה?

תשובה:

לכתחילה אין לצאת לטיול בחול המועד, אם ידוע שלא תהיה סוכה מזומנת לאכילה. במקרה שידוע שאין שם סוכה, דעת רבים מהפוסקים שאכן אין לצאת לאותם מקומות לטיול, אלא אם כן יאכלו רק פירות וירקות וכדו' מדברים שאינם מחייבים סוכה לאכילתם.
במקרה שיוצאים לטיול בן יומיים הדבר חמור יותר כיון שודאי יצטרכו ללון, ואף שינת ארעי מחייבת סוכה.

מקורות:

עי' שו"ת אגרות משה (או"ח ח"ג סי' צג). והליכות שלמה (מועדים פ"ט סעיף כא). וחזון עובדיה (דיני הישיבה בסוכה סעיף כח) שכתבו לחייב את המטייל לאכול ולישון דווקא בסוכה, דלא פטרו את ההולכי דרכים אלא כשיוצאים לפרנסתם. ועיין קובץ דרכי הוראה (ח"ו עמ' קא ואילך) שדן הגאון רבי אשר וייס שליט"א בדבריהם, ונטה קו להקל. כיון שדבר זה הוא צורך, בפרט בזמנינו שזמני חול המועד הינם זמנים שנהגו רבים לטייל בהם. וציין לדברי האגרות משה (אהע"ז ח"ד סי' לד) שכתב שאם אותו מקום שרוצה לצאת בחול המועד לא יוכל לבא לשם בזמן אחר יש להקל אפילו אם לא יהיה לו סוכה מחמת כן, ותמה שאם כן נתת דבריך לשיעורים, וע"ש עוד בזה.