לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

ההנהגה בנשורת עצי הסכך

שאלה:

האם בקנים שנשרו מהסכך במהלך פירוק הסוכה יש קדושה, או שמותר להשליכם לאשפה?

תשובה:

אין קדושה בעצי הסכך לאחר החג ולפני החג, [כל קדושתם הינה רק במהלך החג ראה כאן]. רק בעצי הסכך עצמם יש להמנע מלנהוג בהם מנהג בזיון כיון שהשתמשו בזה לצורך מצוה, ועל כן אין להשליך לאשפה, ואין לדרוך עליהם בבזיון. אך בנשורת הסכך עצמה אין משמעות של ביזוי אף בזריקה לכתחילה לאשפה.