שינה בסוכה כשמתבייש

שאלה:

האם אדם שמתבייש לישון בסוכה מחמת אורחים השוהים בה, יכול להקל ולישון בתוך הבית?

תשובה:

באופן ארעי, יש מקום להקל. אך אם האורחים נמצאים בקביעות אין מן הראוי להקל בזה, ויש לו לדאוג לסוכה חילופית שלא מתבייש לישון בה.

מקורות:

עי' בספר הסוכה השלם שכתב בשם הגרש"ז אויערבך (אות כט) שגם בכה"ג שמצטער מחמת דברים צדדיים, כעין אלו – שאין די מקום, או שיש שם אנשים המפריעים לו, או מתבייש מהם, נחשב מצטער ופטור מן הסוכה. אמנם כשהדבר הוא כמעט בקביעות, א"כ יש לצדד שיש חיוב גמור לבנות סוכה נוספת במקום שיוכלו לישון בה תמיד, שאל"כ ביטלת מצוות סוכה, והרי זה כבונה סוכתו באופן שלא יוכל לישן בה. וגם יש בזה חסרון בחינוך הבנים, לכן ראוי מאד לעשות כנ"ל.