טבילת נשים בערב יום כיפור

שאלה:

האם נהוג שנשים טובלות בערב יום כיפור? והאם גם נשים שאינן נשואות נוהגות מנהג זה?

תשובה:

המנהג שרק הנשים הנשואות שאינן נידות, טובלות בערב יום כפור. אבל בנות או נשים שאינן נשואות לא טובלות, והטעם משום חשש תקלה.

מקורות:

ע' בשו"ת מהר"מ שיק חיו"ד סי' שסד ושסה. ובשדי חמד מע' יוהכ"פ סי' א אות ו. ובקצה המטה סי' תרו ס"ק יד, ולהגר"א פוסק בס' מור ואהלות דף פ"ד סוף ע"א ובס' כורת הברית סי' רסה ס"ק מח.