חולה אולקוס בצום יום כיפור

שאלה:

האם אדם חולה אולקוס צריך לצום ביום כיפור? והאם בשעת התקפה יכול לקחת כדורים למנוע הרגשה זו?

תשובה:

חולה אולקוס חייב לצום ביום כיפור, כיון שאין הדבר נחשב לחולי של סכנה, ואין אכילה ביום הצום תועיל לכך.
אם יש התקפת כאבים במהלך הצום, אפשר לקחת כדורים או טיפות של משככי כאבים, ועדיף בלא מים. אם אי אפשר לבלוע בלי מים, יש לקחת מעט מים בכוסית, ולפורר את הכדור בתוך המים ולהמיסו וכך לשתותו.