עלית נשים לקבר

שאלה:

האם בתאריך הנפטר או הנפטרת מותר לבנותיו לעלות ,לבכות ולאזכר את הקבר בכל שנה? לאחרונה קיבלתי מידע שאין באפשרותי ובאפשרות בנותיו ללכת לקברו של אביה להתפלל להיות נוכחים' מדוע מה הסיבה?

תודה מראש על תשובתכם אקווה שאוכל גם לקבל תשובה לפני החג.

תשובה:

המנהג שנשים בזמן טהרתן עולות לקבר, [ורק יש נוהגים על פי דעת הגר"א שאין עולים], אולם אין לאשה לעלות לקבר בשעת הווסת, ויש מחמירים עד שתטבולנה, אך המנהג הוא שרק בשעת הווסת לא עולים בין נשים ובין בחורות, ולאחר מכן עולות לקבר.

כמו כן המנהג שנשים בהריון שאין עולות לקבר, אך אם זה יארצייט של אביה או אמה נהגו לעלות אף כשהן מעוברות.

מקורות:

לגבי עלית נשים באופן כללי: פ"ת יו"ד סי' קצה ס"ק יט, משנ"ב סי' פח סק"ז, ארחות חיים (הג' המהרש"ם) (סי' פח), חיי משה (שם), ילקוט יוסף (שם).

נשים בהריון: שו"ת מנחת יצחק (ח"י סי' מב), שו"ת שבט הקהתי (ח"ג סי' רצו).